2012. ÉVI ESSENT ISU GYORSKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁGFelforrósodik a jég | 2012.01.03.
…a Gyorskorcsolya Európa-bajnokságtól


2012. január 6-8. között a századforduló stílusában felújított Városligeti Műjégpálya ad otthont a kontinens krémjét felvonultató 2012. évi Essent ISU Gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak.

Az újév beköszöntével Európa legjobb gyorskorcsolyázói nem pihennek, hanem lázasan készülnek a kontinens viadalra, melynek hazánk ad otthont. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a helyszínre; vagy a televíziók képernyői elé, hiszen a Magyar Televízió élőben közvetíti az eseményt. Az EB-re 17 nemzet, közel 80 sportolója érkezik, hogy összemérjék erejüket 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 méteren. Ezek összesített eredményei alapján hirdetnek női és férfi összetett bajnokot. A helyszínre érkező újságírók és fotósok hada pedig Európa-szerte tudósít a történésekről.

Az energikus magyar lányban bízik a hazai közönség

Az egyetlen magyar résztvevő, akinek sikerült kivívni az indulás jogát, Tóth Ágota, aki Calgary-ban, a nyílt kanadai – amerikai bajnokságon megfutotta az Európa-bajnokság kvalifikációs szintidőt 3000 méteren. "Egy egészséges izgulás, sportolói drukk van bennem, hiszen egyetlen magyarként képviselem az országot hazai közönség előtt. Úgy érzem, jó formában vagyok, sikeres volt a felkészülésem, bár én fedett pályás körülmények között készülök, itt viszont a nyitott pálya még tartogathat meglepetéseket. Mindent elkövetek majd, hogy a legjobb formámat hozzam" − nyilatkozta a mindig mosolygós Tóth Ágota.

Emblematikus sport ikon és egyedülálló sport ereklye a Műjégen

Különleges meglepetéssel készül a közönség számára a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség! Meghívta a magyar gyorskorcsolyázás történetének első − és máig egyetlen világbajnokát − Pajor Kornélt, hogy Svédországból utazzon haza az Európa-bajnokságra. A 88 éves sport ikon magával hozza a híres, 1948-as korcsolyáját, amelyben két világcsúcs és egy világbajnoki aranyérem van. Ezeken a pengéken tisztelet-köröket tesz a frissen elkészült pályán Tóth Ágotával, a hazai versenyző média-nyilvános edzésén, január 3-án.

Jegyvásárlás

A 2012.évi Essent ISU Gyorskorcsolya Európa-bajnokságra bárki ellátogathat, drukkolhat Tóth Ágotának. A jegyvásárlásról teljes körű tájékoztatás olvasható a Jegyek menüpontban.

Vissza >>>