2012. ÉVI ESSENT ISU GYORSKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁGElnöki köszöntő | 2011.09.01.
Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke


Szívből örülök, hogy hazánk gyorskorcsolya Európa-bajnokságot rendezhet, hiszen a Nemzetközi Korcsolya Szövetség (ISU) által biztosított rendezési jog elnyerése nem könnyű feladat. Óriási sikernek könyveljük el, hogy ennek a közkedvelt téli sportnak a hagyományait ápolva, a világ legnagyobb szabadtéri műjégpályáján egy ilyen rangos eseménynek történelmi környezetben adhatunk otthont. A versenyzés tekintetében színvonalas EB-t tervezünk, élvezhető, izgalmas futamokkal, család-barát kiegészítő programokkal.

A magyar gyorskorcsolya sport megérett a megújulásra. Terveink szerint a szövetség is elindul egy új úton, a korcsolyázás minden területén hosszú távra tervezünk. A 2012. évi ESSENT ISU Gyorskorcsolya Európa-bajnokság az első állomás, amely nem titkolt szándékkal az országimázs építésben is szerepet kap, hiszen az Európa legjobb versenyzőit elkísérő edzők, szurkolók, barátok mellett a sajtó is szép számmal képviselteti magát és tölt közel egy hetet Magyarországon.

A 2012-es év első kontinensviadalának részvevőinek sikeres versenyt, vendégeinek és nézőinek pedig kellemes szórakozást és tartalmas budapesti napokat kívánok!

Kósa Lajos
MOKSZ elnök


Vissza >>>