2012. ÉVI ESSENT ISU GYORSKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁGLesz magyar résztvevő | 2011.11.27.
Tóth Calgary-ban kvalifikált a hazai kontinens viadalra


Magyar versenyzőnek is szurkolhat a közönség január 6-8. között a Városligeti Műjégpályán a 2012. évi Essent ISU Gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Tóth Ágota a 3000 méteres távon kivívta az indulás jogát a kontinens legjobbjait felvonultató versenyre.

A gyorskorcsolyázás szigorú szabályai szerint nincs szabadkártyája világversenyen a rendező országnak, így eddig nem volt biztos, hogy lesz magyar résztvevője a januári Európa-bajnokságnak. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) természetesen felismerte a feladatot, hogy legalább két versenyző induljon az eseményen, azonban a még mindig mostoha körülmények nem segítették elő a felkészülést. Szöllősi Szabolcs ráadásul sérüléssel küzd, még nem sikerült formába lendülnie. Tóth Ágota viszont folyamatosan edzett a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) finanszírozásával létrejött Akadémián Inzell-ben, ahol a MOKSZ támogatásával volt lehetősége készülnie a tehetséges magyar versenyzőnőnek.

Újult erővel, feltöltődve, pozitívan várja az EB-t

Tóth Ágota Főnix madárként feltámadva a 9. helyen végzett Calgary-ban a nyílt kanadai – amerikai bajnokságon, megfutva ezzel az Európa-bajnokság kvalifikációs szintidejét 3000 méteren. “Nagyon örültem, hogy a MOKSZ lehetetőséget biztosított, hogy részt vegyek ezen a versenyen, ami egyébként a kedvenc pályám! Az eredményem újult erőt adott, feltöltődve jöttem haza, pozitívan várom a hazai EB-t. A következő másfél hónapban még sokat szeretnék javulni, hiszen az indulás kivívásának joga csak egy lépcsőfok, bőven van még bennem tartalék, amit szeretnék is megmutatni a szurkolóknak. Bár két lábbal állok a földön, tudom, hogy csodák nincsenek, mégis szinte biztos vagyok benne, hogy ennél még jobb leszek a kontinens viadalon. Boldogan képviselem a hazámat!” − összegezte érzéseit a hatszoros felnőtt magyar bajnok versenyző.

Vissza >>>